Een handboek sociaal ondernemen - Colson, Joeri, ....- (Gent : Academia Press, 2022)
Dit handboek biedt een antwoord op verschillende vragen: wat maakt een sociale onderneming zo speciaal? Waarom willen vele organisaties hiernaar evolueren? Wat zijn de uitdagingen en valkuilen? De auteur zoomt in op de verschillende dimensies die het concept van sociaal ondernemen rijk is en linkt die aan de praktijk. Hij reikt je handvaten aan die helpen bij het opstellen van je businessplan, het kiezen van financieringsbronnen en het omgaan met de uitdagingen van ecommerce. Ten slotte bespreekt de auteur ook inspraak in ondernemingen, inclusief personeelsbeleid en de werkbaarheid en kwaliteit van de arbeid.
Keywords: Ondernemen -- Sociaal ondernemen