Het ABC van Mantle of the Expert : inspiratiegids voor elke dramadocent - Selderslaghs, Bob, ....- (Vilvoorde : Boeklyn, 2020)
Mantle of the Expert is een dramamethode die het onderwijs en de kunsteducatie een schat aan mogelijkheden biedt. Het basisidee: de leerlingen werken aan hun schoolcurriculum alsof ze een groep deskundigen zijn: wetenschappers in een laboratorium, archeologen die een tombe uitgraven, een reddingsteam tijdens een natuurramp ... Ze trekken de figuurlijke ‘mantel' van een expert aan en creëren samen met hun leerkracht een fictieve wereld. In dit ABC breidt drama-expert Bob Selderslaghs de methode uit van leermiddel naar leerdoel. Dit boek is een ideale gereedschapskist vol drama- en speloefeningen, waar elke dramadocent meteen mee aan de slag kan! • voor alle leeftijden • focus op dramaspelen • meteen inzetbaar in de praktijk ‘Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat ik thuis een rijke bibliotheek aan boeken over drama heb staan. Als u, beste dramadocent, maar plaats hebt voor eentje: laat het dan dit boek zijn!' Ellen Dierckx, dramadocent en artistiek coördinator Koninklijk Conservatorium, AP Hogeschool Antwerpen