Wat als je autisme hebt? : survivalgids : doe-boek met tips & tricks - Nys, Annelies, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2020)
Voel je je vaak anders dan anderen? Maak je moeilijk vrienden of ben je vrienden vlug weer kwijt? Ben jij geïnteresseerd in dingen die andere kinderen maar saai vinden? Word je zenuwachtig als de dingen niet gaan zoals je had gedacht? Doe je vaak dingen op precies dezelfde manier? Kunnen kleine details je helemaal opwinden? Raak je soms helemaal in de war van wat mensen zeggen? Heb je het moeilijk als andere mensen herrie maken? Misschien werd bij jou wel autisme vastgesteld, maar... hoe moet je daarmee omgaan? Kun je wel gelukkig zijn op school? Hoe ga je om met vrienden? Hoe kun je rustig blijven als je de bus neemt? Of tijdens vervelende lessen? Als deze vragen wel eens in je opkomen, is dit boek vast iets voor jou! In de Autisme Survivalgids ontdek je: • hoe je kunt overleven in de klas, op feestjes, op vakantie, op het schoolplein, als je ziek bent, als je niet krijgt wat je wilt • wat je kunt doen als iemand boos is • hoe je kunt omgaan met huiswerk • wat je kunt doen als het allemaal te veel wordt • een heleboel leuke grapjes • interessante weetjes • ...en nog veel meer Dit boek is speciaal voor jou geschreven. In vijftien duidelijke hoofdstukken geven we heel wat praktische tips die je vaak zullen kunnen helpen. Deel ze zeker met je ouders, je leerkracht of andere volwassenen. Samen kunnen jullie de tips gebruiken zodat jij je beter kunt voelen. Want vergeet nooit: je bent niet alleen! Ten eerste zijn er heel wat kinderen die net als jij met autisme leven en ten tweede staan er heel wat mensen klaar om jou te helpen.