Koerszaken - Lagae, Wim, 1964- ([Meulebeke] : Bibliodroom, 2021)
Cijfers en centen zijn de energierepen van het wielrennen. Ploegen, sponsors, organisatoren en renners willen niet alleen sportief, maar ook zakelijk in de kopgroep fietsen. Inzicht en tactiek bepalen winst of verlies. Meer dan een kwarteeuw is dit het academische vakdomein van sporteconoom en -marketeer Wim Lagae. Op souplesse en in de taal van de fanaat rijdt hij in Koerszaken door de business. Een halve eeuw hangt de hoogleraar rond in het peloton: als superfan, jeugdrenner, cyclosportief coureur en triatleet. Een prof in het zog van de profs. In Plaatselijke rondes illustreert hij de wetenschap aan de hand van doorleefde anekdotes en verborgen verhalen uit zijn koersminnend nest in een klein West-Vlaams dorp, thuisland Waasland, of de brede entourage van de wielerwereld. Soms leest de koers als een roman.
Keywords: Wielrennen