Kleppen dicht! : effectief leren met ICT - Van Slobbe, Patricia, ....-; Van Ast, Michel, ....- ([Huizen] : Pica, 2018)
Dit is in de eerste plaats een goed boek over goed onderwijs, pas in tweede instantie een boek over ICT. De titel 'Kleppen dicht' slaat er op dat een les dient te beginnen met contact tussen leerlingen en docent en het gebruik van laptops en computers pas in een later stadium wenselijk is. De thema's 'Instructie' en 'Interactie' worden behandeld op een manier die aansluit bij veelgebruikte didactiekboeken, maar dan minder wollig geschreven. Diverse fasen van de les komen aan de orde en 'recht doen aan verschillen' gaat over differentiatie binnen de les, wat een belangrijk modern thema is. Nuttig is de bespreking van ontwikkelingen waarbij ICT helpt, zoals Flipping the Class en Peer Instruction. Al met al een aanrader voor iedereen die lesgeeft, zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs.
Bespreking van principes uit het onderwijs, zoals interactie en differentiatie, met speciale aandacht voor de vraag wanneer ICT te gebruiken en wanneer niet.