Dixit : een sprookjesachtig bordspel, raad jij de kaart van de verteller? ([s.l.] : Libellud - Asmodee, 2016)
8 - 99 jaar 3 tot 8 spelers 30 minuten Standaard editie duits | frans | nederlands
Dixit is een zeer origineel gezelschapsspel. Het spel bevat weinig spelregels. Je kan Dixit al met kinderen vanaf 8 jaar spelen, maar onder volwassenen is het zeker zo leuk. Bij Dixit verdien je punten door goede tips te geven of door anderen op het verkeerde been te zetten. In het spel Dixit kiest een speler in het geheim een kaart en geeft daarover een hint voor zijn medespelers. De hint kan een woord zijn, een stuk van een liedje, een raadselachtige zin,... De andere spelers kijken in hun eigen handkaarten en zoeken een kaart die bij deze tip zou kunnen passen. Dan worden de gekozen kaarten en de kaart waar het echt over gaat onder elkaar gemengd en open gelegd. Wie de juiste kaart eruit haalt, wordt beloond. Wordt de kaart van een medespeler aangeduid, dan ontvangt ook hij hier punten voor. Dixit is een verrassend, gezellig en grappig spel waar je met vrienden en/of familie van kan genieten. Niet verwonderlijk dus het spel in 2010 de prijs Spiel des Jahres won. De auteur van het spel Dixit is Jean-Louis Roubira.
Spel