Economie als menswetenschap - Timbremont, Christophe, ....- (Gent : Academia Press, 2019)
Wat is economie? Hoe zit economie in elkaar? En welke impact hebben economische problemen op ons dagelijks leven? Christophe Timbremont legt de kern en de context van deze vraagstukken bloot. Hij laat studenten kennismaken met economische denkers als Tim Jackson, Thomas Piketty en Kate Raworth. Tegen die theoretische achtergrond bespreekt hij onder meer de economische kringloop, belastingen en inkomens, individuele keuzes van consumenten en producenten, maar ook het bekendste economische fenomeen: geld. Het boek roept kritische vragen op over ons economisch systeem en de richtingen die het uitgaat. Economie als menswetenschap staat vol voorbeelden, achtergrondinformatie, interessante links en uitgewerkte casussen. Het is op maat gemaakt voor studenten en andere lezers die inzicht willen krijgen in maatschappelijk-economische problemen en hun plaats binnen de menswetenschappen.
Keywords: Economie