Decathlon Belgium, ons verhaal : 3000 leiders op zoek naar 100 jaar relevantie - Aerts, Erik, 1979-; Wuytack, Katrien, ....-; Damman, Koen, ....-; Goddefroy, Nathan, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Willen we binnen 100 jaar nog bestaan?' Deze retorische vraag zorgde begin 2014 voor een lange stilte in de Decathlon-burelen. Het zou 6 jaar later het startschot blijken voor één van de meest radicale veranderingen die het bedrijf ooit had ondergaan. In dit boek delen de medewerkers enkele van de (r)evoluties die ze tijdens deze humane omslag hebben kunnen beleven. Het is een persoonlijk verhaal over een nieuwe manier van werken, van beslissingen nemen, projecten opstarten, netwerken opbouwen, kwetsbaar leiderschap ontwikkelen, rekruteringen, loonbeleid... Voor iedereen die geïnspireerd wil raken door nieuwe manieren van samenwerken. Zoals alles bij Decathlon is dit boek het werk van een collectief van mensen. Zij brengen hun verhaal, elk vanuit hun eigen invalshoek.
Keywords: Organisatiekunde