Basisboek ergonomie - Voskamp, Peter, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
Het BASISBOEK ERGONOMIE biedt een compleet en zeer toegankelijk overzicht van het vakgebied van de ergonomie. Het ontwerpen van ergonomisch verantwoorde producten, werkplekken, gebouwen, software, taken en functies wordt uitgebreid uitgelegd, met veel herkenbare voorbeelden. Ook onderdelen van de werkomgeving zoals het binnenklimaat, geluid en verlichting komen aan de orde, o.a.: - Ergonomie-ontwerpproces; - Mentale en lichamelijke eigenschappen van mensen; - Ontwerpen van taken en functies; - Bedienen van machines en computers; - Software-ergonomie; - Werkomgeving: licht, geluid, klimaat en luchtkwaliteit; - Ontwerpen: gebouwen, werkplek en producten.
Keywords: Ergonomie