Handboek voor netwerkbekabeling : telematica toepassingen in de praktijk - Kannegieter College; Vogler, Hans, ....- (Amsterdam : Van Oorschot & Partners, 2001)
Het netwerk is een onmisbaar onderdeel van de IT-infrastructuur van bijna alle grote en middelgrote bedrijven. Goede interne communicatie, bestandsdeling, gezamenlijk gebruik van randapparatuur: zonder netwerk zijn al deze zaken onmogelijk of slechts met veel moeite te realiseren. De bekabeling vormt het fundament onder ieder netwerk.
Keywords: Informatica; Netwerken