Durf te schrijven! : een boek vol inspirerende schrijftips en -opdrachten - Slee, Carry, ....- (Amsterdam : Carry Slee, 2019)
Je wilt graag dat ene geweldige boek schrijven maar hebt geen idee hoe. Was er maar een boek met tips. Dat is er nu! Er staan niet alleen tips in die je zelf ook had kunnen bedenken, zoals een goede werkplek regelen en veel schrijfoefeningen doen. Integendeel, dit boek bevat veel waardevolle adviezen, zoals: hoe maak je een goede karakterbeschrijving, hoe laat je hoofdpersonen spreken, hoe laat je ze moeilijkheden overwinnen, hoe zet je een couleur locale neer? De tips zijn heel bruikbaar en worden afgewisseld met veel voorbeelden. Het allerleukste is dat dit boek talloze opdrachten bevat om zelf aan de slag te gaan. De paginagrote cartoons met tekstwolkjes van Aimée de Jongh (bekend van o.a. de stripreeks Snippers) geven een grappige draai aan al de schrijftips. Daarbij is het taalgebruik eenvoudig met korte zinnen. Kortom, wil je beginnen met schrijven dan kan dit handzame boek misschien wel het begin zijn van een nieuwe carrière! Ook geschikt voor jonge schrijvers (in de dop) vanaf ca. 14 jaar
Wil je schrijver worden, maar weet je niet hoe? Lees dan de tips over o.a. je werkplek, schrijfoefeningen, genres, karakterontwikkeling, illustraties en uitgeven. Met veel voorbeelden, opdrachten en grappige cartoons. Vanaf ca. 14 jaar.