Statistiek, validatie en meetonzekerheid voor het laboratorium - Klaessens, J. W. A., ....- (Utrecht : Syntax Media, 2019)
Dit boek verschaft een laboratoriummedewerker de hulpmiddelen voor een juiste toepassing van de statistische technieken die hij bij zijn dagelijkse werkzaamheden nodig heeft. Het bevat alle statistische basistechnieken voor het laboratorium en veel praktijkvoorbeelden. Met zijn benadering vanuit de laboratoriumpraktijk is het boek uitstekend bruikbaar voor toepassing in het hoger onderwijs en bij nascholingscursussen. In de 4e druk zijn twee hoofdstukken sterk veranderd en uitgebreid: hoofdstuk 8 over validatie en hoofdstuk 10 over meetonzekerheid. In deze hoofdstukken komen nu naast chemie en microbiologie, ook medische analyses en fysische metingen ruim aan bod. Het boek bevat een uitgebreide inhoudsopgave, een register, tabellen en samenvattingen per hoofdstuk.