Mijn peuter speelt! : 60 spelletjes voor kinderen van 1 tot 3 jaar - De Smet, Paulien, ....- (Tielt : Lannoo, 2020)
Teken in gekleurd zand, maak met karton een autobaan of een eenvoudig weerbord. Stapsgewijze uitleg, veelal met tekeningen van zestig spelletjes. Met kleurenfoto's van het eindresultaat. Voor opvoeders met kinderen van ca. 1 t/m 3 jaar. - Dit handzame, rijk geïllustreerde boek bevat de beschrijvingen van zestig spelletjes, evenredig verdeeld over drie leeftijdsgroepen. De eerste twintig spelletjes zijn gericht op kinderen van 12-18 maanden, daarna twintig voor peuters van 18-24 maanden en de laatste twintig zijn voor kinderen van 2-3 jaar. Bij elk spelletje staat aangegeven: het benodigde materiaal, de werkwijze en een eventuele variant. Het materiaal dat nodig is, heeft praktisch iedereen in huis zoals wasknijpers, vingerverf, badeendjes, pasta, klein speelgoed, zand en water. Bij de spelbeschrijvingen staan vaak duidelijke, stapsgewijze uitleg met illustraties in kleur of zwart-wit en grote kleurenfoto's van met name spelende kinderen. Doel van de spelletjes is vooral om samen met jonge kinderen plezier te hebben, dingen te ontdekken en om de fijne motoriek wat te ontwikkelen. De auteur is zelf moeder van een peuter. Dit doeboek is een praktische, kleurrijke uitgave waarmee men direct aan de slag kan. Het boek maakt deel uit van de Mama Baas-collectie, sinds maart 2015 een online magazine, blog en community (www.mamabaas.be). Voor opvoeders met kinderen van ca. 1 t/m 3 jaar.