Economie! : uitgelegd in woord en beeld door de grootste economen - Simmat, Benoist, ....-; Caut, Vincent, ....- (Bussum : Uitgeverij Thoth, 2016)
Inleiding in woord en beeld tot de economische wetenschap aan de hand van het leven en gedachtegoed van vooraanstaande economen. - Het leukste economieboek in jaren! En ook een van de overzichtelijkste. Geschreven door de Franse economisch journalist en essayist Benoist Simmat, met strips van Vincent Caut. Alle grote economen, van Adam Smith en Karl Marx tot Sen, Stiglitz en Piketty – ze komen allemaal aan bod, waarbij hun kerngedachten helder worden verwoord. Zeer leesbaar, vol humoristische passages. In staat de jeugd voor dit doorgaans 'droge' onderwerp te interesseren. Uitvoering: kleurendruk, eigentijdse typografie/lay-out. Onderverdeeld in drie delen: de klassieken (negentiende eeuw); de revolutionairen (twintigste eeuw), onze tijdgenoten (21ste eeuw). In elk deel worden zo'n elf tot dertien bekende economen behandeld. Per econoom dezelfde opbouw: 'Over zijn leven' / 'These, antithese, wegwezen' / 'Waarin hij zich heeft vergist' / 'Het praktijkvoorbeeld' / 'De dodelijke anekdote' / met tot slot de strip. Met glossarium en register. Goed boek, voor een flinke lezerskring.