In je blootje voor de klas : kwetsbaarheid tonen en verbinding zoeken als leraar - Severeyns, Griet, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
1 september, de spanning stijgt. Kinderen slapen slecht en hebben kriebels in de buik. Ouders zitten met tal van vragen, bezorgdheden en verwachtingen. Ook jij als leerkracht ervaart spanning: hoe ziet mijn klasgroep eruit? Wat mag ik verwachten? Hoeveel verschillende nationaliteiten heb ik dit jaar in mijn klas? Welke ouders horen er bij die kinderen? Dit boek is voor alle leerkrachten die op zoek zijn naar het bindmiddel in hun recept tot een positief klasklimaat. Het zijn kleine aanpassingen in het kijken, samen doen en luisteren naar elkaar die net dat tikkeltje verschil kunnen maken. Het geeft inzichten in hoe verbinding te maken met alle leerlingen van je klasgroep zodat elke leerling zich goed kan voelen in de klas.