Pride - Warchus, Matthew, ....- ([s.l.] : Lumière, 2015)
Talen : Engels - Acteurs: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine - Componist: Christopher Nightingale - Regisseur: Matthew Warchus - Onderwerp: Mijnwerkersstakingen ; Groot-Brittannië - Genre Speelfilms: Humoristische films Holebifilms
Thema-dvd - De film is gebaseerd op een ware gebeurtenis. Een groep holebi's zamelde geld in voor de getroffen gezinnen tijdens de Britse mijnstaking in 1984, wat zou uitmonden in de Lesbians and Gays Support the Miners-campagne. De National Union of Mineworkers was niet geneigd om openlijk samen te werken met deze groep mensen wegens de publieke opinie ten opzichte van homo's en lesbiennes in Groot-Brittannië in de jaren 1980. De activisten besloten hun donaties rechtstreeks te schenken aan een mijnwerkersdorp in Dulais Valley in Wales. Dit resulteerde in een unieke samenwerking tussen twee totaal verschillende gemeenschappen. En na afloop van de staking hebben honderden mijnwerkers meegelopen in de Gay Pride Parade van juni 1985 in Londen.
EAN : 5425019009670