Terra Reversa : De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid - Jones, Peter Tom, 1973-; De Meyere, Vicky, ....- (Berchem : Uitgeverij EPO, 2016)
Toen Terra Reversa in 2009 verscheen, bejubelde vriend en vijand het als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid. Peter Tom Jones en Vicky De Meyere gooiden het roer om door transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op de omschakeling naar een sociaal rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel samenlevingsmodel. Zeven jaar later gelden de analyses en alternatieven van de auteurs nog steeds. In deze herziene heruitgave van hun boek geven ze een antwoord op de volgende vragen. Wat is er sindsdien veranderd? Is transitie inderdaad mainstream geworden? Waarom mogen we optimistisch zijn? Met hun gloednieuwe, uitgebreide inleiding '10 redenen voor (ecologisch) optimisme' brengen ze een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire én veerkrachtige economie. Een blik op de toekomst met nieuwe, ongeziene allianties.
Keywords: Environmental Sciences and Forestry. Environmental Management Environmental Management (General).; Environmental Sciences and Forestry. Environmental Management Environmental Protection