Laster & eerroof - Vandeweghe, Hans, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
Hans Vandeweghe is onze meest beruchte én meest gerespecteerde sportjournalist. Hij schreef voor Knack en Humo, voor De Morgen en De Standaard, voor Vlaanderen en voor Nederland. In al die tijd toonde hij zich steeds van zijn meest kritische kant, scherp maar rechtvaardig, meedogenloos maar beredeneerd. Laster en eerroof, maar dan zonder blijvende schade. Op zijn 63 maakt hij als het ware zijn testament op. Hij duikt in de honderden columns die hij schreef en stelt vast dat ze nog immer relevant of terecht zijn, of juist niet. Hij klopt zich op de borst wanneer blijkt dat hij gelijk had, hij biecht op wanneer hij zich vergiste. De man die ooit sprak met Johan Cruijff, Lance Armstrong en Michael Jordan herschrijft en herinterpreteert zijn verzameld werk.
Keywords: Sportjournalistiek