De basis van de balans : hoe cijfers tonen hoe gezond een onderneming is - Kegels, Kurt, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
De Basis van de Balans richt zich tot iedereen die wil begrijpen wat cijfers ons vertellen over een onderneming. Het boek is er voor studenten en voor financiële professionals die hun kennis willen opfrissen. De laagdrempelige benadering maakt dit werk ook geschikt voor startende beleggers zonder voorkennis. In het eerste deel ontdekken we de schat aan informatie die we terugvinden in een jaarrekening en beoordelen we de fitheid van een beursgenoteerd bedrijf. Je leert de basis van de balans kennen, maar ook die van de winst- en verliesrekening en van de kasstroom. In deel twee leer je de technieken om de waarde van een bedrijf in te schatten, en kun je die vergelijken met de aandelenkoers. Met deze kennis kun je zelf op zoek gaan naar verborgen parels op de beurs. Dit boek bevat een handig trefwoordenregister en een verhelderende voorbeeldcase. Daarmee vind je echt je weg in het labyrint dat cijfers soms kunnen zijn.
Keywords: Geldbeheer; Ondernemen