In het echt ben ik veel leuker : online impact realiseren met breinkennis - Van Dinteren, Ria, ....-; Nijsmans, Katelijn, ....- (Neer : Kloosterhof, 2021)
In het echt ben ik veel leuker! Online impact realiseren met breinkennis Dit praktische boek rondom online trainen is geschreven door en voor mensen die hun opleidingen en trainingen vooral online moeten (vorm)geven. Het geven van een online training of presentatie is toch net iets anders dan voor een groep staan. Hoe houd je de aandacht van je deelnemers vast? Hoe zorg je, ook online voor een veilige en open leeromgeving? En hoe zorgen we ervoor dat het geleerde blijft plakken? Aan de hand van 5 grote breinprincipes in leren beschrijven Ria Van Dinteren en Katelijn Nijsmans de do's en don'ts van online trainen. Per principe kom je meer te weten over de neurowetenschap achter online leren en hoe je daar online rekening mee kan houden. In elk hoofdstuk kun je handige templates en checklists vinden in de vorm van een EHBO-kit – een Eerste Hulp Bij Online. In het echt ben ik veel leuker, is niet alleen de titel van dit boek maar was tot voor kort ook onze filosofie. Immers in je brein werkt het zo dat we beter onthouden als we ergens een emotionele band mee ervaren. Dus iemand zien en ervaren werkt heel goed voor ons geheugen. Desalniettemin zijn ook wij erachter gekomen dat de kennis die wij hebben over het brein ook toegepast kunnen worden op online. Het is het boek wat wij graag hadden willen hebben bij de start van de coronacrisis! En waarvan wij hopen dat jullie lezers er heel veel aan hebben.