75 werkvormen voor creatieve sessies : een schatkist vol ideeën voor bijeenkomsten met resultaat - Gouwens, Josine, ....-; Dols, Rozemarijn, ....- ([Culemborg] : Van Duuren Management, 2018)
Een boek voor managers, beleidsmedewerkers, trainers en consultants, die sessies begeleiden met als doel om in de organisatie tot vernieuwing of verbetering te komen. Door middel van de oefeningen worden de creatieve vermogens van de deelnemers aangesproken. Het gaat hierbij om creatief denken, denken waarbij de intuïtie wordt aangesproken, maar ook soms de ratio. Zo zijn er werkvormen om inzicht te vergroten om een gewenste situatie helder te krijgen en om originele, vernieuwende ideeën te ontwikkelen. De ene auteur is psycholoog en werkt als management consultant en leiderschapstrainer. De andere auteur is econoom en geeft workshops Creatief Denken aan individuen en bedrijven. Met literatuur- en speelfilmlijst en als bijlage een handleiding voor mindmappen. Herziene versie van de vorige druk uit 2011. Er zijn vijftien nieuwe werkvormen toegevoegd. Het boek bevat een matrix waarmee de lezer gemakkelijker die werkvorm kan kiezen die bij de te geven sessie past. Uitgave in oblong formaat.
Werkvormen voor groepsbijeenkomsten waarbij gebruik moet worden gemaakt van de creatieve vermogens van de deelnemers om tot vernieuwing of verbetering te komen.