Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht - Haddon, Mark, 1966- (Wommelgem : Van In, 2021)
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht - Mark Haddon - Christopher is 15 en heeft een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nog nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een indrukwekkende reis die zijn veilige bestaan volledig overhoop gooit. >> Label: realistisch, spannend >> Aantal blz: 208
Boektoppers 2021-2022: secundair onderwijs - derde graad