De rest van de dag - Ishiguro, Kazuo, 1966- (Wommelgem : Van In, 2021)
The remains of the day - De rest van de dag - Kazuo Ishiguro Mr. Stevens, een ouder wordende Engelse butler, kijkt terug op de tijd dat hij in dienst was van lord Darlington, in de jaren dertig en veertig. In die periode was Darlington Hall een belangrijke plek waar vooraanstaande mensen uit de landen die het politieke spel bepaalden elkaar ontmoetten. Zijn leven lang heeft Mr. Stevens zijn waardigheid afgemeten aan die van zijn werkgever. Maar achteraf blijkt dat hij de ware aard van de gebeurtenissen verkeerd heeft ingeschat en dat de reputatie van lord Darlington bedenkelijk was. >> Label: historisch, verfilmd
Boektoppers 2021-2022: secundair onderwijs - derde graad