Liefste Esther - Van Campenhout, Herman, 1966- (Wommelgem : Van In, 2021)
Liefste Esther - Herman Van Campenhout Lotte heeft een hechte band met haar grootmoeder Esther. Ze deelt alles met haar, maar andersom weet ze heel weinig over oma's leven. Tot ze op een dag drie oude brieven terugvindt, gericht aan Esther. Lotte is vastbesloten het raadsel achter de brieven te ontsluieren. Haar speurtocht brengt haar naar Duitsland, naar het dorpje waar oma woonde tot de oorlog uitbrak. Daar ontdekt Lotte meer over oma's verleden, dat onlosmakelijk verbonden is met de Tweede Wereldoorlog. >> Label: historisch, emoties
Boektoppers 2021-2022: secundair onderwijs - eerste graad