VBTL 3: van basis tot limiet : leerboek : getallen - eerstegraadsfuncties - analytische meetkunde : D-finaliteit 4 uur. (Brugge : Die Keure, 2021)
Van Basis tot Limiet (VBTL) is een totaalmethode wiskunde voor het secundair onderwijs. VBTL is er voor de 1e graad A-stroom, het materiaal voor de 2e graad wordt aangepast volgens de hervormingen van het secundair onderwijs voor doorstroom- en dubbele finaliteit. Voor de 3e graad is VBTL geschikt voor ASO, TSO en KSO. VBTL is al jaar en dag dé referentie in wiskundeonderwijs in Vlaanderen. Het is een kwaliteitsvolle methode met sterke handboeken en een ruim aanbod aan randproducten. VBTL laat verschillende onderwijsstijlen en didactische aanpakken toe en stelt de expertise van de leerkracht centraal. Leerkrachtgestuurd onderwijs Groot gamma aan leermaterialen en ruim aanbod aan randmateriaal Duidelijke structuur Enorme hoeveelheid oefenmateriaal op verschillende beheersingsniveaus Stimuleert competentiegericht en probleemoplossend denken Extra aandacht aan rekenvaardigheden, wiskundetaal en ICT-vaardigheden Sluit perfect aan bij de eindtermen en de leerplannen Naar aanleiding van de nieuwe eindtermen wordt VBTL jaar per jaar volledig vernieuwd.
Keywords: Meetkunde -- Secundair onderwijs