Groepsdynamisch begeleiden : praktische handvaten voor de oplossingsgerichte groeps- en teambegeleider - De Rijdt, Chris, ....-; Van Dam, Chris, ....- (Gent : Owl Press / Borgerhoff & Lamberigts, 2021)
Chris De Rijdt en Chris Van Dam maken je wegwijs in de wereld van groepsdynamisch begeleiden. Ontdek het verschil tussen groepen en teams, teamontwikkelingsfases, proactieve cirkels… Ook enkele oude bekenden zoals Tuckman, Belbin en Leary steken in dit boek de kop op. Deze modellen zijn niet alleen doeltreffend, maar vormen tevens een nuttige basis voor iedere groepsbegeleider of teamcoach. De praktijk is de leermeester van alle dingen: de auteurs delen daarom heel wat persoonlijke ervaringen met jou. Groepsdynamisch begeleiden is vernieuwend door de link met het oplossingsgericht werken en de sterke focus op de praktijk.
Keywords: Groepspsychologie; Groepswerk