Een geschiedenis van België - Deneckere, Gita, 1964-; De Wever, Bruno, 1960-; De Paepe, Tom, 1981-; Vanthemsche, Guy, 1958- (Gent : Academia Press, 2021)
Hoe is België in 1830 ontstaan? Welke breuklijnen bepalen de geschiedenis van ons land? Hebben Vlaanderen en Wallonië samen nog een toekomst? Sinds de Histoire de Belgique van historicus Henri Pirenne zijn er veel geschiedenissen van België geschreven. Dit boek verdient zijn eigen plaats omdat het een diepgaande analyse koppelt aan leesbaarheid. Het bundelt de inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek van de laatste decennia in een overzichtelijke en toegankelijke tekst. De zorgvuldig uitgekozen illustraties geven een inkijk in de sociale en politieke breuklijnen en de soms verrassende gebeurtenissen in België.
Keywords: België ; geschiedenis