Revalidatiepsychologie - Kerckhofs, Eric, ....-; Lafosse, Christophe, ....- (Wommelgem : Van In/De Boeck, 2020)
Dit boek belicht de talrijke psychologische processen die inherent zijn aan de revalidatie van mensen met een lichamelijke en/of neurocognitieve aandoening. Een aantal aspecten daarvan behoren tot het werkdomein van de klinisch psycholoog of de neuropsycholoog. Dit boek is vooral bedoeld voor studenten en alle andere hulpverleners in de revalidatiesetting zoals artsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, logopedisten, kinesitherapeuten en maatschappelijk werkers. Als hulpverlener moet je immers de nodige kennis en vaardigheden bezitten om te kunnen omgaan met de psychologische fenomenen die het verloop en de uitkomst van de revalidatie sterk kunnen beïnvloeden. Het boek omvat zes delen die thematisch samenhangende hoofdstukken groeperen, gaande van revalidatie in biopsychosociaal perspectief, de revalidant als mens, de revalidant en zijn familie, de werkrelatie tussen hulpverlener en revalidant, het revalidatieproces en ten slotte de hulpverlener zelf.
Keywords: Revalidatie