Executieve functies bij kinderen en adolescenten : een praktische gids voor diagnostiek en interventie - Dawson, Peg, ....-; Guare, Richard, ....- (Amsterdam : Hogrefe, 2021)
In de van hen bekende toegankelijke stijl integreren Peg Dawson en Richard Guare theoretische inzichten en praktische interventies. Hun aanpak beslaat het gehele spectrum van executieve functies: van inhibitie, flexibiliteit en emotieregulatie tot taakinitiatie, werkgeheugen, planning en organisatie. Voor elke vaardigheid geven zij concrete aanwijzingen hoe deze is vast te stellen en te meten. Daarnaast bieden zij stapsgewijze richtlijnen en uiterst praktische tips om verschillende executieve functies door individuele coaching of klassikale interventies te versterken.
Keywords: Executieve functies; Uitvoerende functies -- Kinderen