Sportende jongeren (14-18 jaar) stimuleren om evenveel te blijven sporten tijdens de coronacrisis en bijgevolg drop-outs bij sportclubs te vermijden - Rijckaert, Daphné, ....-; Hogeschool West-Vlaanderen. Departement Professionele Bachelors Brugge. Toegepaste gezondheidswetenschappen (Brugge : Howest, Departement Professionele Bachelors, 2021)
De coronacrisis heeft een grote invloed op het dagelijkse leven en het welzijn van sportende jongeren tussen 14 jaar en 18 jaar. Jongeren die stoppen met sporten of zich uitschrijven bij de sportclub behoren tot de groep van de drop-outs (Cambre, De Bosscher & Depelchin, 2015). Er zijn tal van redenen waarom jongeren de keuze maken om minder of niet meer te sporten, maar in dit gezondheidsbevorderend project is de coronacrisis de voornaamste reden die op de voorgrond staat. De keuze waarom iemand sport, hangt ook af van de mate van motivatie van de persoon. In dit gezondheidsbevorderend project is het de bedoeling om die motivatie te laten groeien om de jongeren te stimuleren om evenveel te sporten tijdens de coronacrisis en bijgevolg drop-outs bij de sportclubs te vermijden.
Dit eindwerk kan je digitaal aanvragen via mail: brugge.bib@howest.be
Eindwerk toegepaste gezondheidswetenschappen