Casus- en oefenboek voor bemiddelaars : 32 casus om van te leren en om mee te oefenen - ten Hoedt, Francine, ....-; Weimar, Jocelyn, ....- (Den Haag : Sdu Uitgevers, 2011)
Mediation is een vak dat je leert door te doen. Ondanks de vele initiatieven en inspanningen is mediation nog niet zo ingeburgerd dat iedere mediator een bloeiende praktijk heeft. Met name startende mediators geven aan dat zij moeilijk aan zaken kunnen komen en daardoor weinig of geen praktische ervaring kunnen opdoen. Veel mediators zitten in een intervisiegroep of doen aan intercollegiale consultatie: een nuttige en plezierige manier om te voorkomen dat je bedrijfsblind wordt, verstrikt raakt in een vaste routine of juist de weg kwijt raakt door de veelheid aan mogelijkheden. Vaak is er een tekort aan zaken waarmee kan worden geoefend. In die behoefte aan casuïstiek voorziet dit casusboek. Casus- en oefenboek voor bemiddelaars bevat 32 casus. Bij de keuze van zaken is gebruikgemaakt van de beschrijving van de competenties voor mediators die in het Handboek Mediation en op de site van Intop te vinden zijn. Het boek is voor zowel de startende als de meer ervaren mediator interessant.