Adviseren door ergotherapeuten : ergotherapeutische adviesmethodiek - de Veld, Alex, ....-; Lemette, Minjou, ....-; Heijsman, Anke, ....- (Amsterdam : Boom, 2021)
In Adviseren door ergotherapeuten worden adviesmethodiek en een therapeutisch adviesmodel beschreven. Het uitgangspunt voor het methodisch vormgeven van het adviesproces wordt gevormd door de adviesrelaties met adviesvrager en betrokkenen. Reflectie op de adviesvraag en het adviesproces vanuit het perspectief van de verschillende betrokkenen staat hierbij centraal. De toepassing van het ergotherapeutisch adviesmodel is gericht op de nieuwe contexten, adviesvragen en adviesvragers waar ergotherapeuten in hun beroepsuitoefening mee te maken hebben. Deze uitgave biedt kennis, voorbeelden, inspiratie en handreikingen om te leren wat adviseren is en hoe je kunt samenwerken met alle betrokkenen in het adviesproces om tot een zo effectief mogelijk advies te komen.