Moderne industriële productie - van de Put, Jo, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2020)
Het maken van een succesvol product is voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van de productietechnieken die worden ingezet. Voor ontwerpers is een gedegen basiskennis van deze technieken daarom essentieel. Hoe beter je op de hoogte bent van de mogelijkheden van diverse productietechnieken, hoe creatiever het ontwerpproces kan zijn en hoe beter het eindresultaat. Een bedrijfseconomisch optimaal geproduceerd product versterkt bovendien de concurrentiepositie. Moderne industriële productie geeft een volledig overzicht van moderne productie en behandelt vrijwel alle relevante productietechnieken voor metaal en kunststof. Aan de hand van opdrachten, voorbeelden en foto's en illustraties wordt de theorie inzichtelijk gemaakt. ‘De rode draad' introduceert een product dat door het gehele boek als voorbeeld dient bij de verschillende productietechnieken. Daarnaast besteedt het boek veel aandacht aan de aspecten die bij moderne industriële productie een steeds belangrijkere rol spelen, zoals het kleiner worden van seriegroottes en toelaatbare toleranties.
Keywords: Materiaalleer; Productietechnologie; Toegepaste mechanica