Word CEO van je brein : topondernemers over leiderschap en meditatie - Laverge, Karin, ....- (Oud Turnhout : Gompel&Svacina, 2021)
Hoe word je de beste CEO van je brein? Iedereen ervaart soms de behoefte aan meer focus, rust en inzicht. Wat kan je hierover leren van inspirerende CEO's en ondernemers? Hoe gebruiken zij hun brein en mindset om het beste te bereiken, zowel op professioneel als op privévlak? En hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven? In dit boek komen een tiental topondernemers aan het woord. Zij gunnen een blik in hun meditatiegewoontes en geven inzicht in de positieve effecten die zij ervaren, zoals creativiteit, doelgerichtheid, zelfinzicht en een betere verbondenheid met anderen. Uit deze verhalen distilleerde auteur Karin Laverge vier concrete stappen: aandacht, dankbaarheid, empathie en move. Via deze eenvoudig toe te passen methode toont de auteur hoe je je brein kunt inzetten om tot succes en inspirerend leiderschap te komen. Aan het woord komen: Johan Bogaerts (Panasonic Batteries Europe), Toon Bossuyt (Boss Paints), Wouter Callebaut (Callebaut Architecten), Michel Delfosse (Bel&Bo), Valentine Deprez (Executive Coach), Ilham Kadri (Solvay), Mimi Lamote (Mayerline), John Metselaar (Solvay Business School, P&G), Heidi Rakels (ex-judoka, Guardsquare), Wouter Torfs (Torfs), Pascale Van Damme (Dell Technologies), Kris Vansteenwegen (Heisenberg International) en Erik Van Vooren (Spiritual Nomade, Vlerick Business School).
Keywords: Ondernemen ; leiderschap