Je bibbers de baas : faalangsttraining voor kinderen - Van der Zalm-Grisnich, Marianne, ....- (Houten : Bohn Staflue Van Logghum, 2009)
E bibbers de baas is een training om faalangst bij kinderen van 9 tot 12 jaar te verminderen. Faalangst is een vorm van angst die je in je greep krijgt als je iets moet presteren. Faalangst is altijd gekoppeld aan iets wat moet, van jezelf of van een ander. Die angst werkt belemmerend, soms zelfs verlammend. De vrees om te mislukken bepaalt volledig het denken.Gebleken is dat het overgrote deel van de kinderen die aan deze trainingen deelgenomen hebben, er ook echt baat bij hadden. Direct na de training was er al sprake van minder angst. Ook in het voortgezet onderwijs was dit effect nog goed merkbaar. Kinderen met andere vormen van angst bleken eveneens baat te hebben bij deze training. Deze handleiding is in feite een draaiboek, dat stap-voor-stap weergeeft wat op welk moment van de trainers verwacht wordt. Elke trainer kan er direct mee aan de slag. Alle benodigde materialen zijn bijgevoegd of zijn te downloaden via www.bsl.nl/faalangst. Voor de kinderen die deze training volgen, is er een speciaal werkboek, waarmee ze ook thuis kunnen oefenen.Je bibbers de baas is een gestructureerde handleiding bij een faalangsttraining die gegeven kan worden door orthopedagogen, kinderpsychologen, gedragstherapeuten of psychotherapeuten. Daarnaast kan er een rol weggelegd zijn voor de leerkracht/Intern Begeleider als tweede trainer. Deze training is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie.Je bibbers de baas is een gestructureerde handleiding bij een faalangsttraining die gegeven kan worden door orthopedagogen, kinderpsychologen, gedragstherapeuten of psychotherapeuten. Daarnaast kan er een rol weggelegd zijn voor de leerkracht/Intern Begeleider als tweede trainer. Deze training is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie.