Talentgedreven onderwijs geven : praktische handvatten voor leraren basisonderwijs - Pronk, Els, ....-; Busschots, Elke, ....- (Assen : Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum, 2020)
Praktische uitgave die zich richt op de speurtocht naar talenten van leerlingen, van leraren in opleiding en leerkrachten in de praktijk (basisonderwijs). Het boek bestaat uit drie delen: in deel 1 worden de basisbeginselen van talentgedreven onderwijs gepresenteerd en van nabij bekeken; in deel 2 wordt gezocht naar mogelijkheden om de genoemde basisprincipes nóg nadrukkelijker in te kunnen zetten; in deel 3 worden alle aspecten met elkaar geïntegreerd tot beklijvende inzichten, die ten aanzien van alle deelnemers in de onderwijspraktijk duurzaam benut kunnen worden. Een boek vol warme beelden, uit de dagelijks praktijk, maar ook in de vorm van levendige kleurenillustraties (schema's, tabellen, lijstjes, denkwolkjes, quotes). De inhoud van het boek laat niet enkel het topje van de talentijsberg zien, maar zoomt ook nadrukkelijk in op het deel van die ijsberg dat zich onder het wateroppervlak bevindt en neemt de professional via wezenlijke reflectievragen mee om zijn vaardigheden continu te verbeteren, maar ook om met begrijpende blik naar (de achterkant van) gedrag van kinderen te kijken. Met bijlagen en een actuele literatuurverwijzing. Rijke en sympathieke uitgave van de hand van twee bevlogen procesbegeleiders!
Professionele handreiking aan leerkrachten in het basisonderwijs gericht op het ontdekken en beter benutten van de eigen talenten en het ontdekken van talenten bij de leerlingen.