Zoonotic : de formule voor een extreem succesvolle virale businessstrategie - Lamarque, Carole, ....- (Leuven : LannooCampus, 2021)
Een opmerkelijk boek: ‘Zoonotic', met ondertitel ‘de formule voor een extreem succesvolle virale businessstrategie'. Het gaat om een managementconcept gericht op ‘de aanpak van bedrijven die met hun virale businessstrategie en innovaties de wereld veroveren'. Waarmee gezegd is dat er succesvolle ondernemers zijn die het zakendoen perfect uitvoeren. Een zoonotic kan een virus zijn dat zich supersnel verspreidt. De metafoor is de sluipende cheeta. Oftewel: probeer te komen tot een succesvolle, duurzame virale businessstrategie en denk aan de snelheid van een pandemie. Trek lessen uit algoritmes, trends, hypes, groei, aandacht voor klanten, influencers, creativiteit, diversiteit en andere aspecten die het ‘virus' vormen dat de wereld verovert. Geen eenvoudig werk maar de onderdelen kunnen de ondernemer wel op het goede spoor zetten. De cheeta moet voor snelheid zorgen. Het boek bevat veel Engelstalig vakjargon en richt zich vooral op creatieve ambitieuze ondernemers die bereid zijn hun vaste strategie radicaal om te vormen. Wie bereid is vindt in dit concept veel nieuwe, bruikbare tips. Eerder schreef zij het boek ‘Influencers'*. © NBD Biblion
Managementconcept met metaforen als zoonotic en een cheeta die moeten zorgen voor een snelle verspreiding van een zeer succesvolle strategie.
Keywords: Management ; strategie; Organisatiekunde ; strategie