Basisboek toegepaste mechanica - Welleman, J. W., ....-; Dolfing, A., ....-; Hartman, J. W., ....- (Amersfoort : ThiemeMeulenhoff, 2020)
Het boek behandelt ‘de leer van het evenwicht' ofwel de statica, een hoofdprobleemstelling uit de constructieleer, en een van de basisgereedschappen voor het ontwerpen en construeren van bouwkundige en/of civieltechnische constructies. De inhoud is modulair opgebouwd en daarmee flexibel in het gebruik. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met Systematische Probleem Aanpak (SPA). Studenten kunnen zelfstandig de stof doorlopen. Elke module eindigt met een toets. De digitale uitwerkingen en antwoorden op de toetsen zijn online te vinden zoals vermeld op de achterkant van het boek. In deze nieuwe editie zijn suggesties voor verduidelijking en verbetering door gebruikers verwerkt. Ook is de opmaak van formules verbeterd wat de leesbaarheid ten goede komt.
Keywords: Constructieleer