Presentatiespel - van der Meulen, Maarten, ....-; Strous, Jolien, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2021)
Beter leren presenteren? Dat kan met het Presentatiespel! 72 opdrachtkaarten combineren theorie met presentatieoefeningen. Er zijn opdrachten in vier categorieën: presentatietechniek, structuur & verhaallijn, zelfverzekerd spreken en vragenronde. Docenten en presentatietrainers kunnen met de kaartenset een complete training samenstellen. Ook kan de set gebruikt worden om leerdoelgericht te trainen. Deelnemers oefenen dan met individuele, korte opdrachten, afgestemd op hun eigen leervragen en niveau. Zo kan de ene spreker focussen op het maken van betere handgebaren, terwijl de andere spreker leert om met meer vertrouwen voor een groep te staan.
Keywords: Mondelinge communicatie; Presenteren; Gezelschapsspellen