Sterk in Stem : inspiratiegids voor het kleuteronderwijs - Vervaet, Stephanie, ....- (Leuven : Acco, 2020)
Een inspiratiegids over STEM, over wetenschappen, techniek en wiskunde in de kleuterklas. Sterk in STEM wil iedereen inspireren die met jonge kinderen werkt en die deze jonge kinderen ruime en diverse ontwikkelingskansen wil bieden. Centraal staan een divers beeld van STEM en de idee om kansen te leren zien om STEM deel uit te laten maken van de dagelijkse klaspraktijk. Deze gids is het resultaat van de samenwerking met kleuterleid(st)ers. Hun praktijkervaringen worden gekoppeld aan theoretische inzichten. Aan de hand van levendige praktijkvoorbeelden reikt dit boek stapsgewijs inzichten en inspiratie aan om STEM een duurzame plek te geven in de kleuterschool. Je komt te weten waarom STEM een meerwaarde betekent voor kleuters, wat STEM inhoudt en hoe STEMvorm kan krijgen met jonge kinderen.