Conflicten coachen - ten Hoedt, Francine, ....- (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2013)
Bijna overal waar mensen zijn, doen zich soms conflicten voor, van kleine ruzietjes tot heftige juridische geschillen. In dit boek wordt gesproken over het coachen van conflicten. In feite heeft de inhoud veel gemeen met mediation bij geschillen, ook al doet de auteur weinig overtuigende pogingen om het verschil te typeren. Een conflict wordt als iets positiefs gezien, namelijk als een middel om te groeien in een relatie. De auteur die werkzaam is als coach, gaat in dit overigens helder geschreven boek in op bijvoorbeeld het escalatieproces, de soorten conflicten, de basishouding van een conflictcoach, hulpmiddelen bij het conflict coachen en de conflictwaardige organisatie. Het boek bevat zes bijlagen die het werk van de coach faciliteren. Het boek heeft een inleidend karakter.
Praktische adviezen voor het oplossen van en bemiddelen bij conflicten.