Materiaalkunde. - Budinski, Kenneth G., 1939-; Budinski, Michael K., ....-; Wei, William, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2020)
Als gouden standaard in de markt geeft Materiaalkunde een volledig overzicht van het vakgebied. In het boek komen alle belangrijke materialen aan de orde die toegepast worden in werktuigbouwkundige constructies, zoals metalen, kunststoffen en keramiek. Per materiaalgroep behandelen de auteurs: - de belangrijkste eigenschappen; - de manier van verwerking; - de beperkingen; - de belangrijkste keuzeaspecten met betrekking tot constructies; - de manier van specificatie in een technische tekening of een ontwerp. Hiermee krijgt de student een goede introductie in dit vakgebied. Naast het verwerven van een sterke theoretische basis, gaat de student ook in de praktijk aan de slag. Zowel in het boek als op de digitale leeromgeving MyLab zijn veel didactische werkvormen opgenomen. Nieuw in deze editie: aandacht voor de impact van nieuwe technieken zoals additive manufacturing, 3D-printen, nano en biobased. Door het hele boek is informatie geüpdatet, de nummering van standaards en de terminologie is bijgewerkt en er zijn nieuwe illustraties en afbeeldingen toegevoegd. Deze editie bevat aanvullende praktijkvoorbeelden en -cases, waaronder meer voorbeelden over duurzaamheid. De student kan nu meteen zelf aan de slag op de digitale leeromgeving MyLab, met een begrippentrainer, opdrachten en toetsen. Op MyLab zijn ook video's te vinden die de theorie uit het boek inzichtelijk maken.
Keywords: Materiaalleer