Vue.js - Kassenaar, Peter, 1969- (Culemborg : Van Duuren Media, 2021)
Vue.js is een relatief nieuw frontend JavaScript-framework dat even krachtig is als de grote tegenhangers Angular en React. Vue.js kent echter een eenvoudiger syntaxis, heeft minder overhead en is sneller te leren. Vue.js wordt ingezet door bedrijven als Nintendo, Alibaba, L'Oréal, Ziggo en talloze andere (e-commerce) bedrijven. Een website in Vue bestaat niet meer uit losse, gekoppelde HTML-pagina's, maar uit meerdere relatief kleine, gespecialiseerde webcomponenten. Deze webcomponenten werken met elkaar samen en vormen zo een complete applicatie. U maakt kennis met de verwerken van data, props en events, routing en andere belangrijke Vue-concepten. Dit boek is geschreven voor Vue 3, maar kan ook worden gebruikt met Vue 2.6 en hoger. Daarnaast leert u werken met bijkomende tools en programmeertalen zoals de Vue CLI, Vuex en meer. Tot de behandelde onderwerpen behoren: Kennismaken met Vue Hello World in Vue - uw eerste componenten Databinding op allerlei manieren Computed properties Data-flow tussen componenten van een applicatie (props en events) Werken met slots Http-communicatie met axios - gegevens ophalen uit databases Werken met Vue Router State management met Vuex Een site uitrollen naar productie
Geschreven voor Vue 3, maar kan ook worden gebruikt met Vue 2.6 en hoger.
Keywords: Programeertaal: JavaScript; Programeertaal: Vue.js.