Procesmanagement - Stuive, Rienk, ....- (Groningen/Utrecht : Noordhoff, 2019)
Compacte en complete inleiding in het vakgebied; overzicht van processen en moderne procesmanagementmethoden; met uitgebreide online ondersteuning. Basisboek Procesmanagement biedt een helder overzicht van de primaire, secundaire en bestuurlijke processen in bedrijven en organisaties. Studenten leren deze processen schematisch weer te geven, te analyseren en te (her)ontwerpen. Het boek biedt inzicht in hoe bedrijfskundige en organisatorische processen effectief ingericht en aangestuurd kunnen worden. Het vakgebied wordt vanuit meerdere perspectieven bekeken, zoals dat van de procesoperator, de kwaliteitsmanager, de gebiedsontwikkelaar en de programmamanager. In Basisboek Procesmanagement worden alle bekende procesmodellen, sturingstheorieën, ontwerpprincipes en implementatiemethoden uitgebreid behandeld. Belangrijke tools komen aan bod zoals Lean, 5W2H, 8D, RACI, Poka Yoke, Makigami, Value Stream Mapping en Ishikawa. Deze tweede editie is geheel vernieuwd. De cases en praktijkvoorbeelden zijn geüpdatet op basis van actuele ontwikkelingen op het gebied van procesmanagement. Daarnaast is de tekst is volledig aangepast en is de vormgeving gemoderniseerd.
Keywords: Management ; organisatieleer