Zorgen voor kwaliteit : kwaliteitsontwikkeling voor non-profitorganisaties - Cuyvers, Guido, 1951- (Leuven : Lannoo Campus, 2019)
Wat is een waardevol kwaliteitsbeleid? Welke methode is het meest geschikt voor systematische zelfevaluatie? Hoe creëer je een lerende organisatie? Kwaliteitszorg staat al lang in het centrum van de aandacht, zeker in de non-profitsector. Naarmate evenwel meer mensen in aanraking komen met kwaliteitsbeoordelingen, visitaties en accreditaties, groeien ook de vragen rond het thema. Zorgen voor kwaliteit plaatst het streven naar kwaliteitszorg en –ontwikkeling in een bredere maatschappelijke context. Het brengt een benadering naar voren die compatibel is met de opdracht van diverse non-profitorganisaties en bespreekt relevante modellen die in verschillende fasen van kwaliteitsontwikkeling bruikbaar zijn. Behalve een theoretische houvast komen verschillende direct toepasbare methodieken in dit boek aan bod. Het is uitgegroeid tot een standaardwerk in de hele non-profitsector, maar evenzeer in de opleidingen die een loopbaan in de sector voorbereiden.
Keywords: Kwaliteitszorg -- Non-profitorganisaties.