Handboek journalistieke ethiek : morele dilemma's in het digitale tijdperk - Evers, Huub, 1947- (Amsterdam : Boom, 2021)
Mag je als journalist ongevraagd beeld- en geluidsopnamen maken? Hoe ver kun je gaan in het publiceren van bewerkte foto's en filmpjes? Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in praktijk voor de vraag wat je wel en niet publiceert? Welke grenzen kent het recht op bronbescherming en wat betekent dat voor jou als journalist? Dit zijn voorbeelden van de journalistiek ethische kwesties die in ‘Inleiding journalistieke ethiek' aan de orde komen. Online media zijn een integraal onderdeel van het medialandschap. Dit boek biedt een actueel en toegankelijk overzicht van de belangrijkste onderwerpen op het terrein van media en ethiek in dat landschap waar online media nu zo'n grote rol in spelen. Het is helder geschreven en staat vol voorbeelden. Elk hoofdstuk sluit af met een korte samenvatting en enkele kennis- en discussievragen. Aanvullend staat op de site www.inleidingindejournalistiekethiek.nl een blog van Huub Evers over actuele media-ethische kwesties, en extra lesmateriaal zoals voorbeeldcases en PowerPointpresentaties. Dit boek is geschikt voor studenten media en journalistiek aan hogescholen en universiteiten, maar ook professionals met ethische vragen over media en journalistiek vinden hier een schat aan informatie.
Keywords: Media ; Ethiek