De scorecard 4.0 - Bisschop, Joost Steins, ....-; Van Reijsen, Marenna, ....- (Amsterdam : Pearson, 2020)
Uitleg van een evaluatie-instrument voor bedrijfsresultaten op onderdelen als missie, doelstellingen, financiën, klantgerichtheid, campagnekosten, kennis en merkbeleving. - De auteur legt uit dat de Scorecard 4.0 een belangrijk instrument is om bedrijfsresultaten te meten op hun ‘bereik'. Immers, er zijn mogelijkheden om succesfactoren te interpreteren, maar er is dan nog steeds geen duidelijk bedrijfsoverzicht. In het streven om te komen tot een duidelijke evaluatie is er de scorecard, een techniek die elke bedrijfsmatige vraag beantwoordt. De auteur geeft voorbeelden van successen én van tegenvallers. De scorecard is het vervolg op het in 1992 bedachte managementconcept van de Balanced Scorecard. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een praktische werkwijze waarmee de successen kunnen worden gemeten van missie, doelstellingen, financiën, klantgerichtheid, campagnekosten, kennis, merkbeleving enz. Het gaat daarbij om langetermijnresultaten en strategisch management. De inhoud is (uiteraard) sterk gericht op ICT en van de lezer wordt verwacht dat deze bekend is met de systematiek van de scorecard. Maar het werk is ook geschikt als lesboek in het hoger onderwijs. Voor ingewijden is dit complete werk beslist praktisch en toegankelijk.
Gebaseerd op 'De online scorcecard 3.0', Geert-Jan Smits & Joost Steins Bisschop