Actief executief : toolbox voor het remediëren van executieve functies voor jongeren in het voorgezet onderwijs - Kramer-Tinnemeier, W. M., ....- (Venlo : Novilo, 2018)
Actief Executief Toolbox voor het remediëren van executieve functies voor jongeren in het voortgezet onderwijs Dit boek is een absolute aanrader voor iedere (onderwijs) professional die jongeren eff ectief wil helpen hun prestaties te verbeteren. Maureen Kramer-Tinnemeier heeft in de loop der jaren een uitgebreide toolbox ontwikkeld van spellen die via directe exposure jongeren confronteren met hun eigen verbeterpunten bij het functioneren op school en thuis. De inzet van deze spellen, gekoppeld aan een oplossingsgerichte coaching aanpak, zorgt voor een merkbare en meetbare verbetering van hun vaardigheden op school en thuis. Maureen Kramer-Tinnemeier (1988) is trainer en ontwikkelaar voor Novilo/VO op Niveau en heeft een praktijk ‘Hoogvliegers in beeld'.