Fiks : paper pack : leerwerkboek. (Wommelgem : Van In, 2021)
Fiks Cover FikS: Financiële en economische geletterdheid voor het GO! De onderwijshervorming levert heel wat nieuwe eindtermen op in het eerste jaar van de A-stroom en B-stroom van het GO!. Met FikS voorzien we een uitgave, op maat van GO!, het POV en het OVSG, om helemaal aan de eindtermen rond financiële en economische competenties te voldoen. We zijn vertrokken vanuit een testtraject in de markt. We werken met negen hoofdstukken waarin de structuur van de didactische fiches is verwerkt. De opbouw van een proefhoofdstuk in de methode is uitvoerig getest met leerkrachten in het GO! Vanuit de feedback merkten we dat er bepaalde accenten gelegd werden waarbij we specifiek voor FikS extra opdrachten hebben voorzien. Voorbeelden hiervan zijn onder andere administratief beheer van kosten, factoren die het koopgedrag kunnen beïnvloeden, ... Met FikS kan je volledig conform de eindtermen én de didactische fiches aan de slag.
Doelgroep: Secundair onderwijs
Keywords: Economie -- Secundair onderwijs