Soft skills in ondernemerschap : kernvaardigheden voor ondernemers & intrapreneurs - Vandekerkhof, Pieter, ....-; Beenders, Marc, ....- (Brussel : ASP, 2021)
Ondernemers en intrapreneurs moeten beschikken over heel wat vaardigheden om hun loopbaan succesvol uit te bouwen en hun ondernemerspotentieel zo optimaal mogelijk te benutten. Soft skills (‘zachte vaardigheden') treden daarbij steeds meer uit de schaduw van de meer traditionele, stabiele, logische, meetbare en testbare hard skills (taalkennis, cijfergeletterdheid, technische vakkennis, …). Toch is het ontwikkelen van deze meer abstracte, interpersoonlijke en op ervaring gerichte soft skills niet altijd even eenvoudig. Dit boek stelt op een onderzoeksmatig ingebedde maar zeer praktische wijze (startende) ondernemers en intrapreneurs in staat om zich verder te ontwikkelen op het vlak van vijf grote categorieën soft skills: communicatie, creativiteit, growth mindset, teamwerking, attitude. Het boek Soft skills in ondernemerschap is een must have voor studenten ondernemerschap, (jonge) ondernemers en iedereen die ondernemend wil groeien in zijn of haar job.
Keywords: Soft skills